Sporočila za javnost

Uspešno poslo vanje ohranili tudi v letu 2011 - število zaposlenih se povečuje – skupna vrednost investicij znašala 2,8 mio evrov

16.05.2012

Uvedba Ločenega zbiranja odpadkov v Občinah uspešna

Glede na relativno težko leto 2011, ki sta ga obli kovala tako gospodarska kot politična kriza, je družbi Saubermacher Slovenija, d.o.o., uspelo slediti jasno postavljeni strategiji in obdržati stabilno rast poslovanja. Skladno s slovensko strategijo ravnanja z odpadki so celo v dogovoru z občinami Benedikt, Cerkvenjak, Lenart, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah in Sveti Jurij v Slovenskih goricah pristopili k uvajanju dodatnega ločenega zbiranja odpadkov.

Sporočila za javnost (PDF)

Ravnanje z izrabljenimi motornimi vozili po novem

18.04.2012

Z aprilom 2012 je pričela veljati nova uredba o ravnanju z izrabljenimi motornimi vozili (Uredba o izrabljenih vozilih , Ur. I. RS št.: 32/2011 s spremembami). Tako skrb za izrabljena motorna vozila prenaša z javne službe na uvoznike in proizvajalce same. Uvozniki in proizvajalci so koncesijo za ta namen podelili podjetju Ekomobil d.o.o. , katerega ustanovitelji so Saubermacher Slovenija d.o.o., Karbon d.o.o. in Avtotransporti Kastelee s.p..

Sporočila za javnost (PDF)

Podeljena 1. Saubermacherjeva okoljska nagrada

13.04.2012

Vceraj je bila v hotelu Habakuk podeljena 1. Saubermacherjeva okoljska nagrada. Slednja služi kot podelitev priznanja najbolj zaslužni diplomski nalogi na področju ravnanja z okoljem, potekala pa je v sodelovanju s tremi fakultetami; Fakulteta za strojništvo Univerza v Mariboru, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerza v Ljubljani in Fakulteta za znanosti o okolju Univerza v Novi Gorici.

Sporočila za javnost (PDF)

Uspešno humanitarno akcijo v letu 2011 Zbiramo zamaške za Gala zdaj nada ljuje pomoč družini iz Lipovec

27.01.2012

Vstop v leto 2012 zaznamovala dobrodelnost

Marsikdo je v teh težkih časih v stiski, nosi težka bremena in izkusi veliko trpljenja. Prazniki so čas, ko vsi praznujejo, tisti, ki pa si tega ne morejo privoščiti, pa najbolj občutijo grenkobo božično-novoletnih dni. In ta se nemalokrat nadaljuje tudi v novo leto. Tako je bilo z družino Rajner Cipot, ki je čez noč ostala brez strehe nad glavo.

Sporočila za javnost (PDF)